doen in daintree rainforest

Daintree Rainforest in Australië: 5 x doen in het oudste regenwoud

Het Daintree Rainforest National Park is een bijzondere plaats in Australië. Niet alleen is dit het oudste regenwoud ter wereld. Je vindt er ook twee UNESCO-sites die aan elkaar grenzen: het Great Barrier Reef en het Daintree Wet Tropics Rainforest. Gelegen in het noordoosten van Australië is dit een wereld apart. Verdwaal door de weelderige jungle en ga op zoek naar de zeldzame kasuaris. Of maak een boottocht over de Daintree River op zoek naar krokodillen of ‘salties’. Hier lees je wat de leukste dingen zijn om te doen in het Daintree Rainforest National Park, hoe je er geraakt en waar je verblijft!

Waar ligt Daintree Rainforest?

Het Daintree Rainforest National Park is gelegen rondom Cape Tribulation in het noordoosten van Australië genaamd ‘Tropical North Queensland’. Daintree Rainforest National Park ligt op 1,5 uur rijden van Cairns en op 40 minuten van Port Douglas. Velen boeken een dagtour vanuit Cairns om de omgeving te verkennen, waarbij je alle hoogtepunten aftikt. Liever zelf op ontdekking, dan kun je ook naar daar rijden. Weet wel dat je een ferry moet nemen om de Daintree River over te steken. Deze kost $49 AUD heen- en terug per auto. De ferrytocht zelf duurt nog geen 5 minuten, maar het is de enige manier om er te geraken.

daintree rainforest national park
 • Save
ferry daintree rainforest
 • Save

5 x doen in Daintree Rainforest

Het Daintree Rainforest bestaat al meer dan 180 miljoen jaar wat dit het oudste regenwoud ter wereld maakt! Dit is iets wat je dus absoluut niet mag missen tijdens een rondreis langs de oostkust van Australië. Je kan het gebied perfect verkennen op één dag, maar voor de beste ervaring raden we je aan er een nacht te spenderen. Wakker worden in de jungle met het geluid van alle mysterieuze dieren die er leven is echt heel bijzonder. Het ferryticket dat je kocht in de heenweg is trouwens enkele maanden geldig, dus je kan prima een of meerdere dagen later de ferry terug nemen.

Daintree Rainforest Australië
 • Save

1) Wandelen in Daintree Rainforest

De beste manier om dit prachtige UNESCO-gebied in je op te nemen, is door je wandelschoenen aan te trekken en de natuur in te gaan. Je vindt verschillende korte wandelingen of ‘boardwalks’ in het regenwoud die je mee door de jungle nemen en langs de ongerepte stranden van het nationaal park. Langs de wandelingen vind je vaak ook informatieborden over wat er allemaal groeit en leeft in het regenwoud. Onze favoriete boardwalks waren Madja Boardwalk en Dubuji Boardwalk. Elke boardwalk is niet langer dan 2 km en is heel toegankelijk voor jong en oud.

madja boardwalk daintree rainforest
 • Save
flora in Australië
 • Save

2) Krokodillen spotten op de Daintree River

Krokodillen zitten in Australië, en in het Daintree Rainforest heb je de grootste kans om ze te zien! De krokodillen in Australië worden ook wel ‘salties’ genoemd door de locals, omdat ze in zoutwater leven. Door een boottocht te maken over de Daintree River kun je ze in hun natuurlijke habitat zien én op veilige afstand. Wij gingen met de Daintree Solar Cruise omdat dit een volledig elektrische boot is. Dat betekent dat hij erg stil is en de dieren niet stoort waardoor je meer kans hebt ze te zien, en het is nog eens ecologisch ook! Naast krokodillen heb je ook kans om een boomslang, gifgroene kikkers en vele tropische vogels te zien. Deze tour ligt aan de ferry en maak je best voor of na je het Daintree Rainforest hebt bezocht.

krokodillen daintree rainforest
 • Save
daintree solar cruise
 • Save

3) Cape Tribulation

Cape Tribulation is het verste punt dat de meesten gaan als ze het Daintree Rainforest bezoeken. Dit omdat na Cape Tribulation de weg overgaat in een zandweg waar je een 4×4 voor nodig hebt. Cape Tribulation is vooral bijzonder omdat je hier uit het regenwoud wandelt recht op het strand. Wandel naar het hogerop gelegen uitzichtpunt waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op het Daintree Rainforest enerzijds en het turquoise water van het Great Barrier Reef anderzijds. De beste plaats dus om deze twee natuurwonderen samen te zien! Zwemmen is wel absoluut afgeraden vanwege de krokodillen en kwallen die in het water leven.

cape tribulation australië
 • Save
mangroves Daintree Rainforest
 • Save

4) Ga op zoek naar de zeldzame kasuaris

Wij hadden zelf ook nog nooit van een cassowary of kasuaris gehoord, maar deze loopvogel met blauw-rode hals is heel bijzonder. De met uitsterven bedreigde kasuaris vind je enkel nog in dit deel van Australië en Nieuw-Guinea. In Australië zijn er jammer genoeg nog maar 1200, dus je moet wat geluk hebben om een van deze schuwe dieren te spotten! Ze spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van het regenwoud en worden daarom gezien als de ‘bewaker van het regenwoud’. Mocht je het geluk hebben er eentje tegen te komen, hou dan wel voldoende afstand. Een kasuaris kan gevaarlijk zijn als het zich bedreigd voelt, net zoals elk dier.

kasuaris Australië
 • Save
cassowary in Daintree Rainforest
 • Save

5) Proef het beste ijs in Australië

Nooit gedacht dat we dat hier gingen vinden, maar geloof ons, toch is het zo! In Daintree Rainforest vind je namelijk de Daintree Ice Company. Omgeven door een prachtige tuin met allerlei tropische planten vind je hier lekker én bijzonder ijs. De smaken van de ijsjes komen van de vele exotische vruchten en planten die in de tuin groeien. Kies zeker voor de Signature Cup met vier verschillende smaken en laat je verrassen. Nadien kun je een wandeling maken door de tuin. Vraag naar de plattegrond om zo te weten langs welke planten en gewassen je allemaal komt en net zelf hebt geproefd.

Openingstijden Daintree Ice Company: dagelijks van 9u tot 17u

daintree ice company
 • Save
ijsje
 • Save

Waar verblijven in Daintree Rainforest

In het Daintree Rainforest vind je tal van leuke en ecologische accommodaties . Zo heb je de Daintree Eco Lodge waar je hoog tussen de bomen slaapt. Dit is een heel bijzondere ervaring om te doen in Daintree Rainforest! Of trek je terug in een van de Noah Creek Eco Huts midden in het regenwoud.

Reis je met een camper rond net zoals wij deden, dan heb je ook enkele campings waar je kunt verblijven. Nabij Cape Tribulation vind je Cape Tribulation Campground met alle nodige faciliteiten. Wij sliepen op de Noah Beach Camping. Voor slechts $7 AUD per persoon verblijf je hier midden in de natuur en vlak aan het strand. Geen telefoonontvangst, back to basics maar volledig één met de natuur! En wie weet zie je wel een kasuaris aan je camper of tent voorbij komen.

noah beach
 • Save
tree frog daintree
 • Save

Beste reistijd

Je zit in het tropische deel van Australië en in een regenwoud. Verwacht je dan ook maar aan een regenbui af en toe! Over het algemeen wordt mei t.e.m. september gezien als de beste reistijd voor dit deel in Australië. Vanaf oktober start het regenseizoen en is het er ook aanzienlijk warmer en vochtiger. Dit is ook de periode dat er cyclonen kunnen voorkomen in Queensland.

Wij reisden 3 maanden langs de Oostkust van Australië. Hier lees je al onze blogs en reistips voor Australië!

doen in daintree rainforest
 • Save

Wat zou jij graag doen in het Daintree Rainforest in Australië? Laat het ons weten in een reactie hieronder! Op zoek naar meer informatie over je volgende reis? Aarzel niet om ons te contacteren of stuur een mailtje naar snoezelsontheroad@gmail.com

Wist je dat...

Wanneer je een aankoop doet via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde, en je steunt er ons nog eens mee ook. Een win-win voor iedereen!

Vluchten

Boek hier voordelig via Skyscanner

Hotels

Boek hier voordelig via Booking.com

Activiteiten

Boek hier voordelig via Getyourguide

Steun ons met koffie

Steun ons met een virtueel kopje koffie

 • Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *